Resep Nggawe Kupat Glabed Ibune aku

Posted: March 3, 2012 in RESEP PANGANAN

Selain nyong seneng dolan,nyong juga doyan mangan.Untunge aku nduwe ibu sing pengertian,dadine ben dina aku dimasakna panganan sing enak-enak salah satu kupat glabed.Nah nang kene aku pan ngajari carane nggawe kupat glabed 5 porsi (soale nang keluargane aku ana lima uwong) sing biasa digawe ibuku

kanggo: 5 porsi

Bahane:

  • 5 ketupat
  • 250 gr tempe dipotong kaya dadu, goreng setengah mateng
  • 125 gr mie kuning digodog, seduh trus ditirisna
  • 5 kerupuk mie digoreng Bawang goreng kanggo taburan minyak nggo numis
  • tepung beras seperlune bae

Bumbu sing dihalusna:

  • 8 btr bawang merah
  • 4 siung bawang putih
  • 5 butir kemiri
  • jahe sabiji
  • 1 sdt ketumbar
  • 1 sdt terasi sacuil
  • uyah saperlune
  • kunyit sabiji
  • 1 kaldu blok instant
  • 1 sdt gula pasir
  • salam, sereh, laos dimemarkan
  • 250 ml. santan kentel
  • 750 ml santan encer

Carane:

  1. Tumis karo minyak bumbu sing wis dialusna, salam, sereh karo laos, trus cemplungna tempe tambahna santan encer, diungkep anjog mateng
  2. Sawise mateng, tambahna santan kentel, kaldu blok instan karo gula trus diaduk nganti umeb
  3. Jukut kuah sacuil bae nggo gawe glabedte, carane kuah mau dimasak karo tambahna tepung beras secukupe
  4. Hidangna trus pangan!
About these ads
Comments
  1. Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s